Reiki steg 1 grundkurs - Reikihealing

Reiki 1 Grundkurs

Pris 1200kr 

Distanskurs
 
  • Ingen förkunskap behövs. 
  • 1 initiering där du tar emot en symbol.
  • 4 veckors övningar.
  • Det ingår en svensk manual på 79 sidor.
  • Du får ett Diplom efter godkänd Reiki 1 kurs.
  • Du kan heala dig själv och andra fysiskt i denna kurs. I Reiki 2 så lär du dig att heala på distans.

Vill du lära dig healing?
Gå en healingkurs hos oss.

Första graden av Reiki kallades Shoden.

Ordet Reiki’s betydelse; Reiki  är ett japanskt ord och översätts ofta till universell livsenergi eller livskraft. Rei - Ki är två ord, Rei är namnet på universellt medvetande. Ki är namnet på en slags livsenergi.
 
  • Reiki har en historia som förts från en muntlig tradition - från lärare till elev.
  • Reiki är en mjuk, enkel, kärleksfull och naturlig metod.
  • Reiki är energi- livsenergi som finns överallt och i outtömlig tillgång i universum. Vi har den alla, vi föds med den men vi kanske inte har väckt upp den eller öppnat upp inför den - den finns där latent inom oss i väntan på en aktivering (initiering). Människorna går mot en högre medvetenhet och upplysning.
  • Reiki är allomfattande och är vägledande och mycket andligt och personligt utvecklande! Människorna behöver healingkunskapen, alla kan vi hjälpas åt att sprida den.

Reiki är en healing metod som man kan lära sig i flera steg. Det första steget, Reiki 1. Och då arbetar vi med handpåläggningstekniken, vilken har olika positioner på kroppen. Man kan använda sig av Reiki hur mycket som helst, var som helst, och man kan aldrig få för mycket av energin, det sköter energin själv om. Man får även lära sig att göra avläsningar och därmed arbeta intuitivt för att hitta blockeringar och andra störningar i kroppen och i auran.

Den som utövar Reiki kan behandla sig själv och andra och hjälper då kroppen att slappna av, frigöra stress och påskyndar självläkningen, och bidrar då till ett snabbare tillfrisknande och kan då maximera hälsopotentialen.

Energin och behandlingen är positiv på alla nivåer; fysiskt, emotionellt och mentalt. Man kan använda sig av Reiki i förebyggande syfte och friskvårdsteknik. Och som enskild metod likväl som i kombination med andra healing och terapiformer. Reiki är en metod för att kanalisera livskraft eller subtil energi.

Personen som ger Reiki kanaliserar energin genom sin egen kropp och ut i sina händer till klienten. Reiki lärs ut genom initieringar som görs av en Reiki Master där eleven kopplas upp som kanal. Reiki energin är universell och har inga begränsningar. Det som kanaliseras är ren helande energi - Reiki. Därav så är Reiki en mycket trygg och helt ofarlig metod.

Reiki öppnar också upp för andra healande energier och dess kunskaper - alltså är Reiki en som först öppnar upp dig på flera nivåer, (“uppvaknande“) sedan blir den en Reiki healer och till slut en lärare.

Man lär ut Reiki i 3 grader och med olika inriktningar. Den som lärs ut här är Dr Mikao Usuis (uttalas ”osåjis” ) healing system.

Reiki 1
Du lär dig Reiki Healing. Kontakt healing som är den sk. grunden. Vi lär oss standardtekniker för att behandla och läka oss själva, att ge andra människor, djur, växter, maskiner, teknisk apparatur, batterier, mat, kosmetika. Man kan ladda och programmera kristaller osv. Blockerad energi som inte kan röra sig i kroppen är det som skapar sjukdomar. Vi behöver ett jämnt flöde av energi som rör sig fritt genom kroppen. Genom egenhealing kan vi lösa upp stagnerade energi - blockeringar.

Reiki 2
Mental – emotionell healing för psykisk balans. Den hjälper till att läka kroppen, sinnet och själen på alla nivåer. Med Reiki 2 kan du läka det förflutna och nutida liv. Du lär dig att sända Reiki Healing på distans, även kallad distanshealing - fjärrhealing. Du lär dig att sända Reiki på distans till personer, relationer och situationer. Man får lära sig att använda 3 stycken Reiki symboler som förstärker din healing genom sin speciella egenskap. Reiki 2 förstärker de behandlingar som man lär sig i Reiki 1. Du kan bestämma positiva utgångar och mål till händelser i ditt liv mm.

Reiki 3 Master
Detta är den högsta nivån i Reiki. (För att gå den så ska man ha genomgått Reiki 1-2 ev. också Reiki Art. (Avancerad Reiki Träning). När man har lärt sig den nivån så kallas man Reiki Master. Och den som lär ut Reiki i alla nivåer, och initierar andra i Reiki kallas egentligen för Reiki Grand Master- (ska man ej lära ut så behöver man inte lära sig initieringarna). Efter mycket övning och lång erfarenhet som bör vara i minst 2 år- men helst efter flera år kan man ta titeln som Grand Master men då ska man ha arbetat mycket med sig själv och sitt ego = självkännedom. Man bör vara lite försiktig med titeln eftersom det krävs mycket erfarenhet för att behärska alla tekniker fullt ut. Framförallt att man direkt kan känna in vad som är fel hos en klient, behandla det och förstå vad man gör.

Varje grad är en avslutad enhet så man kan välja att stanna var man själv vill. Många väljer att låta en grad integreras under lång tid innan de går vidare, det är helt individuellt från person till person.

All text är Vita Safirens material och skyddat av Copyrightlagen.

Välkommen till oss!